Zaštita privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju Web stranice tipo.co.rs


Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

TIPO d.o.o. se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima TIPO d.o.o.:

 • Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
 • Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
 • Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
 • Ograničava dostupnost vaših informacija.
 • Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

TIPO d.o.o. visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažanja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti TIPO d.o.o.

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u objektima TIPO d.o.o. – web stranici www.tipo.co.rs  prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane TIPO d.o.o.  ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na web stranicama van domena tipo.co.rs i TIPO d.o.o., a kojima se pristupa sa TIPO d.o.o. web stranica putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas potstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

 • Newsletteri
 • Lifleti
 • Katalozi
 • Telefonski pozivi
 • Poštanska pisma
 • Oglasi

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje TIPO d.o.o. može prikupljati su:

 • Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, mobilni i/ili fixni broj telefona)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

 • prilikom online registracije korisničkog naloga na sajtu – web stranici www.tipo.co.rs
 • korišćenjem nekog servisa ili usluge
 • pri dostavi
 • pristupanjem članskom klubu – TIPO Newsletter
 • učestvovanjem, poklonima, anketama i istraživanjima
 • uspostavljanjem kontakta preko web stranica, direktno u TIPO d.o.o., na sajmovima i dr
 • učestvovanjem u drugim aktivnostima TIPO d.o.o.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

 • popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
 • obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
 • organizacija i administracija, poklona, anketa i istraživanja
 • ponuda novih proizvoda i servisa
 • poboljšanje efektivnosti naše web stranice, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
 • sprovođenje istraživanja i analiza
 • slanje informacija u marketinške svrhe
 • obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu rođaka, prijatelja… na koju će biti dostavljena reklama, pismo ili oglas ili e-mail adresa rođaka, prijatelja… koja je zabeležena preko opcije – banera “Prijavi se za TIPO Newsletter” ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

TIPO d.o.o. ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju – mogućnost ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja TIPO d.o.o. – tipo.co.rs

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

 • Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
 • Putem brojeva telefona
 • Putem slanja e-maila na adresu info@tipo.co.rs sa naslovom “ODJAVA”.
 • Putem poštanske adrese :

TIPO d.o.o.
Ulica
11000 Beograd

Molimo Vas da pri slanju e-maila ili poštanskog pisma upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj mobilnog i/ili fixnog telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (n.p.r. e-mail, Newsletteri, direktna poštanska pisma, kataloge ili telefonske pozive…) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesuirali Vaš zahtev.

TIPO d.o.o. – tipo.co.rs će odmah preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da imate u vidu da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke i 3 nedelje za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška i druga obaveštenja.

Takođe Vas molimo da imate u vidu da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe ili ostala obaveštenja koja se tiču TIPO d.o.o..

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko nas kontaktirate putem Web stranice tipo.co.rs ličnim podatcima, ili se prijavljujete na TIPO Newsletter primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. TIPO d.o.o. ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. TIPO d.o.o. TRENUTNO NE KORISTI KOLAČIĆE (Cookies).

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranice tipo.co.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Ažuriranje ličnih podataka na Web stranicama tipo.co.rs

tipo.co.rs želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih:

Ako ste kreirali korisnički nalog na tipo.co.rs Web stranicama, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave.

 • Tako što ćete se logovati na našu tipo.co.rs Web stranicu, nakon logovanja u vrhu web stranice će se pojaviti Vaše ime i prezime, klikom na vaše ime i prezime otvoriće se novi prozor na kojem su ispisani vaši podaci, kliknite na “Izmenite svoje podatke”, nakon otvaranja novog prozora unesite željene izmene i kliknite na “Sačuvaj”.
 • Pozovite nas na broj telefona: 069 - 3469 - 649
 • Pošaljite zahtev na e-mail: info@tipo.co.rs
 • Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

TIPO d.o.o.
Ulica
11000 Beograd

U slučajevima da šaljete e-mail ili poštansko pismo, molimo Vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Prikupljanje informacija od dece na Web stranicama tipo.co.rs

tipo.co.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 16 godina.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina prikazanih dole u futer (footer) sekciji: