Hekotek snabdeva opremu za proizvodnju peleti u Sibiru

Transport 11 miliona tona peleti iz SAD u EU
септембар 3, 2016
Rural Energy montira treći kotao na biomasu u istorijskom Engleskom selu
септембар 4, 2016
Prikaži sve

Hekotek snabdeva opremu za proizvodnju peleti u Sibiru

Početkom avgusta, Hekotek objavljuje da je potpisao ugovor sa Ruskom firmom Boguchanski NPK, za isporuku opreme za proizvodnju peleti njenom objekatu u Boguchani, u Rusiji, koji se nalazi u provinciji Sibira.

Hekotek objavljuje da će ovaj objekat proizvoditi 60.000 tona peleti godišnje od rezanog drvnog otpada, uključujući piljevinu i grane. Opremu kompleksa za proizvodnju peleti će uključivati dve pelet prese holandskog proizvođača CPM Evropa, kao i dva bubnja za sušenje, a preostale jedinice će snabdeti sam Hekotek. Očekuje se da oprema bude spremna za isporuku u Sibir do marta 2017. Rad na sklapanju opreme trebalo bi da počne tokom ranog leta 2017. a puštanje postrojenja u rad očekuje se sledećeg oktobra.

Prema Hekoteku, deo dobijenih granula će biti pakovan u malim vrećama za izvoz. Pelet proizvedena u objektu bitće upakovana u big-bag kontejnerima, saopštila je ta kompanija.

U saopštenju, Hekotek je istakao da Boguchanski ima iskustva u razvoju kultura za proizvodnju drvene peleti. Kompanija je takođe rekla da je postalo teže obezbediti sredstva za uspostavljanje proizvodnih postrojenja za pelet, u Rusiji, u odnosu na perido pre dve ili tri godine. Kao rezultat ovih dodatih teškoća, Hekotek kaže da je otprilike trebalo šest meseci da se potpiše ugovor o nabavci opreme nakon odluke Boguchanski da izgradi fabriku peleta.