Pension Danmark gradi elektranu na biomasu u Kentu

Italija najveće tržište drvene peleti u Evropi
септембар 3, 2016
Prikaži sve

Pension Danmark gradi elektranu na biomasu u Kentu

Copenhagen Infrastructure II, fond pod vlasništvom Copenhagen Infrastructure Partners, i preko njih PensionDanmark i 18 drugih institucionalnih investitora, udružila se sa Burmeister & Vain skandinavske Contractor (BVSC) da zajedno izgrade postrojenje na biomasu za kombinovanu proizvodnju struje i toplote u Knetu.

Stranke su potpisale ugovor za projekat vredan 190 miliona evra, koji se nalazi u Kentu, južna Engleska. Elektrana u Kentu će imati kapacitet od 27.8 MW, što odgovara potrošnji električne energije 50.000 domaćinstava, a uglavnom će za proiyvodnju energije koristi lokalno drvo. Porstrjenje će izgraditi BVSC i očekuje se da bude pušten u rad leta 2018. godine.

BVSC obezbeđuje dansku tehnologiju energije od biomase, koja će se koristi u objektu u Knetu i takođe biti odgovorna za rad i održavanje postrojenja na osnovu ugovora sa O&M u trajanju od 20 godina. Deo toplote i struje biće dostavljen i Discoveri Parku, velikom biznis parku u Kentu. Fabrika će godišnje smanjiti emisiju ugljen-dioksida od oko 100.000 tona.

„Elektrana u Kentu je još jedan primer naše snažne poslovne veze CIPa i BVSCa pored naše zajedničke investicije u Brigg-u, postrojenja na biomasu, ranije ove godine; kojom smo izuzetno zadovoljni. Kent je četvrti projekat elektrane na biomasu u Ujedinjenom Kraljevstvu koje finansira PensionDanmark i trećia ko-investicija sa BVSC. Ovaj vid investiranja nam pomaže u tranziciji ka zelenoj ekonomiji i povećanje izvoza Danske energetske tehnologije, tako da vidimo veliki potencijal u ovoj vrsti partnerstva“, rekao je direktor PensionDanmark-a, Torben Moger Pedersen.