Rural Energy montira treći kotao na biomasu u istorijskom Engleskom selu

Hekotek snabdeva opremu za proizvodnju peleti u Sibiru
септембар 4, 2016
Brzorastuća vrba pogodan izvor šećera za proizvodnju etanola
септембар 5, 2016
Prikaži sve

Rural Energy montira treći kotao na biomasu u istorijskom Engleskom selu

Velbeck imanje u Severnom Notingem okrugu, zauzima ogromnih 15.000 hektara i obuhvata drevne šume, šumarsko i poljoprivredno zemljište. U njegovom srcu leži Velbeck selo, dom je za neke od najvažnijih ruralnih objekata u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Mnogo godina ugalj i nafta su bili primarni izvor enerje na imanju i sa starenjem infrastrukture, lošom izolacijom i stalnim povećanjem za zagrevanje imanja troškovi energije su lagano rasli. Međutim, nedavne instalacije opreme za sagorevanje na biomasu, za koje, kao gorivo Velbeck koristi sopstvene šume predstavili su daleko više opcija za ekonomičan i održiv razvoj.

Treća i najnovija instalacija koja se uspešno završava u Velbecku je 100kW Herc Firematic peć, instaliran na Colingthvaite farmi, jodnom od imanja u selu i domu poznatog Stitchleton sira. Novi kotao na biomasu sada zagreva niz objekata na farmi, uključujući samu farmu, poljoprivrednu službu i mlekaru. Projekat je dodatno smanjio Velbekove energetske troškove i nivo ugljen-dioksida, i upotrebljava lokalno drvo u obnovljivom i održivom smislu.

Rural Energy-jeva prva instalacija na Velbek imanju bio je 800kW Endress kotao na biomasu instaliran na Velbeck Abbei imanju i njegovim pomoćnim objektima. Kotao je izgrađen tako da se dizajnom uklopi među objektima koji ga okružuju. Druga instalacija je 199kW Herz kotla u zgradi Carriage suda koji greje više od 9.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Kao i kod svih svojih objekata na imanju, Rural Energy je obezbedio obuku klijenata nakon puštanja u rad i nastavlja da pruža usluge i održavanje kroz ugovor o podršci.

Alan Sampson, šef sektora za biomasu u Velbecku je komentarisao: „Novi sistemi su znatno smanjili naše troškove grejanja i nivo ugljen-dioksida. Ovo je bio naš treći projekat sa Rural Energijem, pa smo znali njihove sposobnosti u pružanju ovakvih usluga. Oni nude potpunu podršku: projektovanje, montažu i održavanje, kojom smo bili veoma zadovoljni. Njihova sposobnost da dostavi projekat na vreme, u kombinaciji sa pouzdanošću i kvalitetom opreme je bez premca. Svako povezan sa projektom je oduševljen rezultatima“.

Govoreći o projektu, Mark Gamble, menadžer Rural Energija, je prokomentarisao:“ Veoma smo ponosni da se instalira drugi sistem biomase u ovom istorijskom mestu. Velbeck je ogromno imanje sa više seoskih objekata koji mogu da imaju koristi od tehnologije biomase i radujemo se u narednom poglavlju našeg odnosa“.