Transport 11 miliona tona peleti iz SAD u EU

Proizvodnja biogasa na deponijama Kalifornije
септембар 3, 2016
Hekotek snabdeva opremu za proizvodnju peleti u Sibiru
септембар 4, 2016
Prikaži sve

Transport 11 miliona tona peleti iz SAD u EU

Danska firma Dampskibsselskabet Norden A/S, globalna nezavisna špediterska kompanija osnovana 1871. godine potpisala je ugovor sa Enviva grupom preduzeća za transport 11 miliona tona peleta, iz SAD u Evropu, tokom perioda od 15 godina. Jedan od najvećih ugovora dostave u 145 godina dugoj istoriji Nordena.

Norden je nedavno zaključila dva odvojena ugovora sa Enviva porodicom preduzeća, da isporuči pelet Enviva proizvodnih objekata u SAD, do elektroenergetskih proizvodnih postrojenja u Evropi koji koriste pelet kao gorivo. Jedan ugovor je ugovor na period od devet godina sa Enviva LP, kao ogranak Enviva Partners LP, koji počinje 2018. godine. Drugi je ugovor na period od 15 godina sa Enviva Vilmington Holdings LLC, koji počinje u 2019. godini.Norden počela da nudi transatlantske špediterske usluge Enviva porodici u 2012. godini. Dva nedavna ugovora predstavlja značajno širenje ovog odnosa.

„Enviva je najveći svetski proizvođač drvene peleti i ponosni smo što su nam kupci preko Atlantika ukazali poverenje i omogućili da ih dostavimo još neših proizvoda“, rekao je Jan Rindbo , direktor Norden-a. „Globalno tržište za održive bioenergije iz drveta raste što se više postrojenja za proizvodnju električne energije prebacuje sa uglja na drvenu pelet, u cilju smanjenja svoje emisije ugljen-dioksida. Naša uspešna saradnja sa Enviva grupom nam je omogućila da igramo vodeču ulogu na ovom tržištu“.